ontdek het verhaal van george maduro

Biografie

Op dit moment werkt de Amerikaanse biograaf Kathleen Brandt-Carey aan een biografie over George Maduro. Het boek met de titel ‘Ridder zonder vrees of blaam’ verschijnt op 15 juli 2016. De dag waarop George Maduro 100 jaar zou zijn geworden. De biografie verschijnt bij uitgeverij Unieboek|Spectrum.
Kathleen Brandt-Carey beschrijft George Maduro’s korte maar intensieve leven met veel gevoel voor sfeer en detail: zijn jonge jaren op Curaçao, de hoge vrienden in Den Haag en Leiden, zijn bitterzoete grote liefde, bezet Nederland en het verzet. De ‘Maduro’ achter Madurodam blijkt een complexe, beminnelijke en inspirerende jongeman te zijn, voor wie idealen belangrijker waren dan veiligheid en die zelfs onder de meest barre omstandigheden de moed niet verloor. Dit resulteert in een meeslepende biografie over een beminnelijke oorlogsheld.

Kathleen Brandt-Carey is een auteur met meerdere boeken op haar naam. Zij is een ver familielid van George Maduro.

De biografie van 368 pagina’s verschijnt in het Nederlands en Engels en is verkrijgbaar bij de tentoonstelling.

Kathleen Brandt, auteur biografie George Maduro

“Ook al vond hij ware liefde niet, vond hij wel ware vriendschap en die heeft zijn leven gevormd en een paar keer ook gered (bij het onderduiken). Hij was ook zelf een goede vriend: ‘een ware vriend,’ zoals een van zijn vriendinnen zei. Ware vriendschap is een kunst; die bezat hij.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

@ 2016 George Maduro | Design: Overburen | Development: Accent Interactive