ontdek het verhaal van george maduro

Biografie

In de biografie ‘George Maduro ridder zonder vrees of blaam’ beschrijft Kathleen Brandt-Carey George Maduro’s korte maar intensieve leven met veel gevoel voor sfeer en detail: zijn jonge jaren op Curaçao, de hoge vrienden in Den Haag en Leiden, zijn bitterzoete grote liefde, bezet Nederland en het verzet. De ‘Maduro’ achter Madurodam blijkt een complexe, beminnelijke en inspirerende jongeman te zijn, voor wie idealen belangrijker waren dan veiligheid en die zelfs onder de meest barre omstandigheden de moed niet verloor. Dit resulteert in een meeslepende biografie over een beminnelijke oorlogsheld.

Kathleen Brandt-Carey is geboren en getogen in New Hampshire, in de Verenigde Staten. Na haar huwelijk met een Nederlander in 1980 woont ze in de kop van Noord-Holland. Zij schreef vele boeken voor Nederlandse scholieren. Haar aangetrouwde tante Vivienne is een Maduro en een volle nicht van George. Zij inspireerde Kathleen tot het schrijven van deze biografie.

Kathleen Brandt, auteur biografie George Maduro “Ook al vond hij ware liefde niet, vond hij wel ware vriendschap en die heeft zijn leven gevormd en een paar keer ook gered (bij het onderduiken). Hij was ook zelf een goede vriend: ‘een ware vriend,’ zoals een van zijn vriendinnen zei. Ware vriendschap is een kunst; die bezat hij.”

De biografie van 368 pagina’s, uitgegeven door uitgeverij Spectrum verschijnt in het Nederlands en Engels en is verkrijgbaar bij de tentoonstelling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

@ 2016 George Maduro | Design: Overburen | Development: Accent Interactive