Universiteit Leiden
Villa Leeuwenbrug
Luitenant Maduro krijgt de opdracht om met zijn 14 soldaten de Duitsers in Villa Dorrepaal tegen te houden. Maar George heeft slechts één mitrailleur. Hij bedenkt een plan. Het plan werkt en de Duitsers geven zich over.
Toen het Nederlandse leger had gecapituleerd, werd Maduro opgepakt en opgesloten in de gevangenis van Scheveningen (Oranjehotel).
In het verzet steelt George wapens voor het verzet uit Duitse barakken.
4 september 1943: op de vlucht richting Engeland wordt George verraden door een Duitse spion aan de Franse grens. De Gestapo rekent hem in. George komt eerst in de gevangenis van Saarbrücken en uiteindelijk in Dachau terecht.
Dachau
Op 28-jarige leeftijd overlijdt George aan de vlektyfus. Vlak voor de bevrijding van het kamp door de Amerikaanse troepen.
Aan George Maduro wordt postuum de Ridder 4de klasse der Militaire Willems-Orde toegekend.
Maduro word geboren als enige zoon in het Sefardisch-Joodse gezin van Joshua Maduro en Rebecca Maduro.
Kindertijd
George is geboren op Scharlooweg 55 te Curaçao. Zijn volledige naam is George John Lionel Maduro. En hij heeft een zusje, Sybil.
Willemstad
In de zomer van 1926 gaat George naar Nederland. Zijn ouders willen dat hun zoon een goede opleiding krijgt. George zit op de Haagsche Schoolvereeniging.
Noordzee
Als George 12 jaar is, gaat hij naar de middelbare school. Van 1929 tot 1934 zit hij op het Nederlands Lyceum in Den Haag. In 1934 behaalt hij zijn diploma voor het Gymnasium.
Student
1 december 1939: George wordt benoemd tot officier van de cavalerie. Hij zweert trouw aan de Nederlandse koningin en wordt één van de jongste officieren in het Nederlandse leger.
Soldaat
Verzet
Postuum
Na de Tweede Wereldoorlog stellen de ouders van George Maduro het startkapitaal beschikbaar voor Madurodam. Een vredesmonument ter herinnering aan hun enige zoon. Met de opbrengst ervan worden, tot op de dag van vandaag, goede doelen ondersteund.